HÅLLBARHET

Vårt mål har alltid varit att sätta en ny, högre standard på bra mat. Vi serverar bara mat som vi själva tillagat från grunden, och som är god, nyttig och helt fri från tillsatser. Och kanske ännu viktigare: etiskt producerat och hållbart. 


KYCKLING

Vår kyckling är alltid färsk och gårdsmärkt från svenska kycklingbönder. De flesta av våra producenter har egna kretslopp, där en biobränslepanna matas med halm eller flis från den egna gården. Den värmer upp kycklingstallarna och ibland även bostadshuset. Gödseln från kycklinguppfödningen går tillbaka till åkrarna där både halm och en del av fodret till kycklingarna odlas. Svensk kyckling är alltid GMO-fri.

Vi stöder dessutom ECC, European Chicken Commitment som har till syfte att höja lägstanivån för kycklingarna både i Sverige och hela EU, bland annat med mer utrymme och tillgång till utevistelse. Minst 20 % av kycklingarna som vi köper in ska ha getts tillgång till utevistelse. 


FLÄSK

Allt fläskkött som vi serverar kommer från Rocklunda gård, ett litet familjeföretag i Sköldinge, ca 13 mil från Stockholm. Vi rimmar fläsksidor med himalayasalt, tillagar långsamt på låg temperatur och bränner på för att få en god yta innan servering.

LAX

Vår lax kommer enbart från Norge där den odlas i fjordar och ishavet. Norska laxodlare håller liksom svenska farmare hög standard vad gäller kvalitet, djuromsorg och myndighetskontroll. När laxen växt färdigt tas den upp, tas ur och körs till Stockholm, där vi filéar och tillagar den – oftast bara några dagar efter att den simmat i Norska havet. Laxen tillagas i ugn med endast lite rapsolja och himalaysalt.

GRÖNSAKER

Alla grönsaker - röd chili, koriander, polkabeta, grönkål etc – är naturligtvis också färska. Vi strävar efter att få frilandsodlade, ekologiska grönsaker när de är tillgängliga och i säsong. Alla grönsaker vi serverar kommer från Sverige och/eller EU. Odlingssäsongen här i norr är ju kort, och skördetiden rör sig genom Europa, nerifrån Spanien och Italien, upp till Sverige och norr, därefter söderut igen. Våra grönsaker är givetvis spårbara, kontrollerade och godkända. 

FÖRPACKNINGAR

Vi använder skålar som är gjorda av ”bagasse” dvs den fiberrika blasten som blir kvar då man utvunnit sockret från sockerbetor. Skålen liksom servetterna är biologiskt nedbrytbara och komposterbara. Dryckesmuggarna är gjorda av minst 70% återvunnet material. Ätpinnarna är gjorda i bambu, en helt naturlig och förnyelsebar råvara.