180302__0356_5 kopiera.jpg

VÅR STORY

Inspiration

Vårt mål är att tillaga och servera den perfekta maten för den moderna innerstadsmänniskan.

Det betyder att maten ska både vara nyttig och god, bestå av rena och naturliga råvaror med högt näringsinnehåll, helt fritt från tillsatser och konserveringsmedel, vara snabbt serverat, och tillagad precis innan man äter den.

Konceptet

icha icha är ditt eget kök på stan, fyllt med schyssta varor som du själv kombinerar till det du vill ha för tillfället.

Vår meny är uppdelad i kategorier istället för rätter så du enkelt kan kombinera precis det du behöver. Oavsett om det gäller själva smaken, om du vill skära ner på kolhydrater eller kommer från gymmet. Har du andra speciella önskemål, så gör vi vårt bästa för att uppfylla din önskan.

De allra flesta som jobbar i innerstan behöver väsentligt färre kalorier än en 1800-tals bonde eller skogshuggare, men vi har samma behov av näring i form av mineraler, vitaminer, nyttiga fettsyror, protein och en mängd andra viktiga ämnen som bara förekommer i färsk och naturlig mat. (vårt behov av tillsatser, smakförstärkare, konserveringsmedel och industri-kemikalier är dock fortfarande lika med noll)

Därför är vi till 100% dedikerade till att servera tip-top råvaror, av den kvalitet vi själva vill äta och ge till våra egna barn.

Med energi & näring i balans och utan grus i maskineriet presterar vi bättre och får ut det mesta av dagen.

 

Nyetableringar

Vi planerar att öppna många fler icha icha. Har du en lokal i bästa affärsläge, kontakta Oskar Andersson 070-514 23 19 oskar@ichaicha.se

VÅR MAT

Välkommen till riktigt bra mat, som är lagad från grunden och helt fri från tillsatser. Dessutom serverad bara några sekunder efter att du har gjort beställningen.

Vi har idag fyra restauranger i Stockholm där du kan kombinera din egen rätt av kaloriangivna råvaror. 

Vi öppnade vår första restaurang 2012, i Mood Gallerian i Stockholm. Vårt mål är att sätta en ny, högre standard på bra mat.  Sedan starten har vi samarbetat med några av Sveriges bästa producenter och leverantörer.

Vi köper t.ex. all vår kyckling från Kronfågel, vid varje leverans vet vi vilken av Kronfågels 46 svenska gårdar som har fött upp kycklingen. Självklart får vi alltid färska och ej tillagade råvaror, som vi marinerar och steker inför att det skall serveras. Fläskköttet köper vi endast från Rocklunda gård, ett litet familjeföretag i Sköldinge, ca 13 mil från Stockholm.

Även våra grönsaker är givetvis spårbara och kontrollerade och godkända. 

Alla grönsaker - röd chili, koriander, polkabeta, zucchini etc -  är givetvis också färska, och så mycket som möjligt närodlat och i säsong. Med grönsaker är det så att vi strävar efter att få frilandsodlade, ekologiska grönsaker. Alla grönsaker vi serverar kommer från Sverige och/eller EU. Odlingssäsongen här i norr är ju kort, och skördetiden rör sig genom Europa, från Sverige ner till Tyskland och Holland och sedan Spanien och Italien.

 

 

 

Gott

 • Enkla, rena och äkta smaker
 • Ingredienser som förbereds färskt i våra kök
 • Flexibelt erbjudande som låter dig kombinera efter egen smak

Nyttigt

 • Mycket grönsaker
 • Inga tillsatser
 • Färskt protein från välmående djur
 • Rapsolja istället för "matolja"

Ärligt

 • Producenter som sätter kvalitet först
 • Så närodlat som det går
 • Kaloriräknat
 • Fråga närsomhelst om innehåll och ursprung